Ventilen (fra 23 år)

Ventilen er et hold for alle solister fra ca 23 år og op.

Hver sanger arbejder individuelt, så man kan godt være på samme hold, selvom nogle lige er begyndt og andre har godt gang i deres musikalske karriere.

Undervisningen er bygget op af det, vi kalder de to spor: Sangerfærdigheder og Sangteknik.

Sangerfærdigheder er et fag, hvor du hver uge træner i praksis:
Toner/klang, rytmik, improvisation og performance. Du synger både solo foran de andre samt backingkor for de andre og flerstemmigt i fællessange.
Du vil få hjemmelektier og også blive sat til opgaver i timerne.

Alle disse færdigheder og musikforståelse giver sangere et grundlag for at indgå i mange musikalske sammenhænge – også udenfor Stemmefabrikken.

Du kan læse mere om både Sangerfærdigheder og Sangteknik under “Om solisttræning”.

På Stemmefabrikken bestræber vi os på at gøre undervisningen konkret og målrettet, så det bliver overskueligt at forberede sig til timerne.

Sangteknik er en væsentlig del af det at synge, da en fri stemme giver sangerne mulighed for at udtrykke sig frit musikalsk.

Vi træner ikke sangteknik for teknikkens skyld men for musikkens skyld. Sangteknikken, vi underviser i på Stemmefabrikken, er IVA metoden baseret på Bel Canto metoden og Speech Level Singing. Derfor vil meget af undervisningen være stemmeøvelser. Vi bruger ca. 33,33- 50 % af tiden på sangøvelser og nogle gange længere tid. Den restende tid bruger vi på at indstudere sange eller samle op på sangerfærdigheder, som eleven har brug for hjælp til. Vi har valgt, at eleverne skal have den sangtekniske del af undervisning som eneundervisning, da brugen af øvelser vil være meget individuel.

Det vil være en fordel for eleverne at optage timerne i sangteknik, så de kan bruge øvefilerne og følge ugens øvefil. Det kan f.eks. gøres på Iphone i memo, så husk plads på telefonen og strøm på batteriet 🙂

Vi glæder os rigtig meget til at komme igang med at synge med jer.

Skriv til os for at høre mere eller tilmelde dig