Skruen (10 – 14 år)

SKRUEN er vores sanghold er for piger og drenge på 10-14 år.

Vores ønske er at give vores tweens og teens et musikalsk fundament, som de kan tage med sig ud i livet.
Alle synger solo samt for og med hinanden.

Musik og sang er en dejlig måde at være sammen på, og vi lærer de unge mennesker et fælles sprog, de kan bruge sammen – på og udenfor Stemmefabrikken.

Undervisningen er bygget op af det, vi kalder de to spor: Sangerfærdigheder og Sangteknik.

Sangerfærdigheder er et fag, der for de unge vil bestå 40% af hørelære- og musikteoretisk undervisning og 60 % af at synge sammen. Dette giver børnene et grundlag for at indgå i mange musikalske sammenhænge. Faget danner derudover et sundt fundament for at spille et hvilket som helst instrument. Undervisningen vil dog være fra et vokalt perspektiv, og derfor hedder faget sangerfærdigheder. Du kan læse mere om både Sangerfærdigheder og Sangteknik under “Om solisttræning”.

På Stemmefabrikken gør vi rigtig meget ud af at gøre undervisningen konkret og målrettet så det bliver overskueligt at forberede sig til timerne. Det er vigtigt, at forældrene bakker de unge op i at få en øve rutine. Forberedelsen til sangerfærdigheder vil blive sendt ud på mail og/eller sms efter hver time.

Sangteknik er en væsentlig del af det at synge, da en fri stemme giver børnene mulighed for at udtrykke sig frit musikalsk. Vi træner ikke sangteknik for teknikkens skyld men for musikkens skyld. Sangteknikken vi underviser i på Stemmefabrikken er IVA metoden baseret på Bel Canto metoden og Speechlevel Singing. Derfor vil meget af undervisningen være stemmeøvelser. Vi bruger ca. 33,33- 50 % af tiden på sangøvelser og nogle gange længere tid. Den restende tid bruger vi på at indstudere sange eller samle op på sangerfærdigheder, som eleven har brug for hjælp til. Vi har valgt, at eleverne skal have den sangtekniske del af undervisning som eneundervisning, da brugen af øvelser vil være meget individuelle.

Det vil være en fordel for eleverne at optage timerne i sangteknik, så de kan bruge øvefilerne og følge ugens øvefil. Det kan f.eks. gøres på Iphone i memo, derfor er det vigtigt, at I hjælper børnene med, at der er plads – og strøm på telefonen.

Vi glæder os rigtig meget til at komme igang med at synge med jer.

Skriv til os for at høre mere eller tilmelde dit barn