Sangteknik

Drømmer du om?

  • At synge med samme lethed som du taler?
  • Et udvidet register?
  • Bedre intonation?
  • En stemme uden ”knæk” ?
  • At koncentrere dig om musikken og ikke manglen på sangteknik?
  • En stemme, du kan synge med time efter time?

Alle snakker om sangteknik – men hvorfor er det så vigtigt? Kan man ikke bare synge og lade det hele handle om udtrykket fra begyndelsen?

Og jo, der er få, der har det sådan, at de uden at træne stemmen bare synger frit og ubesværet. Langt størstedelen af os skal dog vedligeholde stemmen, så vi er i god form.

Det ville være det samme som ikke at træne op til at løbe et marathon. Stemmen skal – som resten af kroppen – holdes i form.

Sangteknikken

Vi arbejder med tre former for resonans: ”Chest voice”, ”head voice” og ”mix voice”.

Målet i den tekniske del af sangundervisningen er at forbinde din ”chest voice” med din ”head voice” i et ”mix voice”, så overgangene imellem registrene ikke er hørbare.

Dermed får du en stemme, der lyder hel fra top til bund uden knæk eller pludselige kvalitetsskift.
Du vil opleve, at sangteknikken giver dig en mere kreativ tilgang til sang, da din stemme bliver mere klangfuld, fleksibel og dynamisk.

Alt dette gør vi ved at regulere forholdet mellem luftflow og stemmelukke med et strubehoved i hvilepostion.

Sangteknik fra sangerens perspektiv

Vi underviser fra sangerens perspektiv.

Undervisningens fokus er på din proces og din rejse som sanger. Vi oplever, at det er sådan de bedste resultater opnås, og frie stemmer udvikles.

Først og fremmest handler det om, at vores sangtekniske tilgang er en procesorienteret øvemetode, der fokuserer på delmål. Øvelserne er designet til at isolere de enkelte muskelgrupper, så projektet ikke bliver uoverskueligt.

Gennem øvelser træner vi dine neuromuskulære vaner, og vi giver dig de øvelser, der får din stemme til være fri og balanceret.

Du vil blive udstyret med klare afgrænsede og fokuserede opgaver, så du har mulighed for at øve dig fokuseret og i dybden mellem timerne.

Når vi synger med en balanceret og fri stemme, er der en gruppe af muskler, der skal koordineres. Vi kan sammeligne det med at lære dansetrin.

Vi bryder trinene ned, og øver dem hver for sig, og bagefter sættes de sammen. Det samme gælder for stemmetræning.

Bestemte muskelgrupper isoleres ved brug af øvelser, og de gode neuromuskulære vaner indkodes. Vi kan altså konkludere at øvemetoden og kvaliteten af din øvning betyder meget.

Ulempen er, at det ikke kun er gode vaner, der lagres hurtigt, men også dårlige vaner, og de kan derfor være svære at erstatte med nye gode vaner.

Derfor har vi valgt, at sangteknik på Stemmefabrikken foregår ved at træne minimum én gang om ugen, og at du så bliver guidet sådan, at øvelserne ikke bliver øvet forkert og dermed bare nærer de gamle vaner. Således får vi etableret gode vaner, der er så stærke, at de erstatter de dårlige.

Skriv til os for at høre mere