Lærerværelset

Susanne Ørum er certificeret sanglærer fra Rytmisk Musikkonservatorium med et 5. års solistdiplom.

Hun har undervist på musikkonservatorier, MGK’er og musikskoler gennem 30 år.

Derudover laver hun musikalsk teambuilding med firmaer og hyres ofte ind som solist, komponist, arrangør, korleder, vocal coach og backingsanger i utallige sammenhænge. Senest har hun sunget kor for Mariah Carey på hendes juleturné i Danmark og Sverige samt for John Legend til hans kommende album.

Susanne vandt en grammy i 1995 med pigegruppen Me – She & Her, som hittede med sangen af Diane Warren “I Count the Minutes”, og siden har Susanne turneret med sin egen musik i New York, Philadelphia og Seattle.

Susanne har udgivet flere singler og har et album på vej.

På Stemmefabrikken underviser Susanne i sangerfærdigheder (Tandhjulet, 15-22 år og Ventilen, fra 23 år), kor, klaver, sangskrivning og Det vildeste øre (hørelære for sangere).

Faget “sangerfærdigheder” foregår som solo- samt holdundervisning og indeholder de musikalske færdigheder, vi mener, at man som sanger kan have fordel af at være trænet i på lige fod med sangteknikken – rytmik, klang, hørelære, nodelære, improvisation, performance.

Det er her, du får mulighed for at lære de fede korstemmer, ligge rytmisk lækkert i forhold til musikken, lære hvornår du skal komme ind efter forspillet – ja ovenikøbet lære at skrive dit eget leadsheet til dine musikere, dvs. at kunne kommunikere musikalsk med dine musikere, også på skrift.
Hvor sangteknik handler om at træne stemmen, handler sangerfærdigheder om at træne ørerne rytmisk, harmonisk og melodisk.

Læs mere om Susannes undervisning her: https://www.susanneorum.dk/solosang

 

 

 

Nana Rashid er certificeret sanglærer fra Institute of Vocal Advancement.

I 2016 udkom hun med EP’en “Sorrow in Sunlight”, der bl.a. fik 5 stjerner i Berlingske.

På Stemmefabrikken underviser Nana i sangteknik, og kor og sangerfærdigheder (Skruen, 10-14 år)

I sangteknik arbejder Nana med øvelser, der leder til en balanceret og fri stemme.

Hun arbejder med resonans i tre former: ”chest voice”, ” head voice” og ”mix voice”.

Målet med den sangtekniske del af sangundervisningen er at forbinde ”chest voice” med ”head voice”  i et ”mix voice”, så overgangene ikke kan høres. Dermed får du en stemme, der lyder hel fra top til bund uden knæk eller pludselige kvalitetsskift i stemmens klang.

Du får øvelser, der styrker de svage steder, du evt. har i din stemme.  Det giver dig mulighed for at synge med samme lethed, som når du taler. Derudover vil du opleve, at sangteknikken vil give dig adgang til en mere kreativ tilgang til sang, da din stemme bliver mere klangfuld, fleksibel og dynamisk. Alt dette gør vi ved at regulere forholdet mellem luftflow og  stemmelukke med et strubehoved i hvilepostion.

Læs mere om Nanas undervisning her: nanarashidvocalstudio.com